Det skal være sundt hjemme hos os for tiden. Grønne smoothies, råkost, linseretter... trangen til forårsudrensning er over os (over Fru Olsen i hvert fald).
Kål fylder dejligt i salater og er så sundt, så sundt - Hr. Olsen er desværre bare ikke meget for smagen. Men hvis kålen snittes meget fint, og der kommes noget frugt i salaten til at camouflere kålsmagen, skovler han det ned.
Salat 1 (bl.a. romaine, blomme, feta)
Snittet romainesalat
Meget fintsnittet rosenkål
Blommer i tynde, tynde skiver
Grofthakket persille
Smuldret feta
Hakket løg
Dressing: 1/2 spsk dijonsennep, 1 spsk sherryeddike, 3-4 spsk æblejuice, salt, peber, koldpresset solsikkeolie + hørfrøolie (med alt det sennep maskeres den lidt fedtede smag af de dér olier...)
Salat 2 (bl.a. romaine, tomat, skvalderkål!)
Snittet romainesalat
Meget fintsnittet rosenkål
Skiveskåret appelsin, løg, persille, skvalderkål
- smager dejligt uden dressing pga appelsinsaften.
Salat 3 (rødbede, frugt, ingefær, kål)
Meget fintsnittet hvidkål
Groftrevet rødbede
Groftrevet ræddike
Groftrevet pære m/skræl
Vendes med finthakket grønkål, finthakket persille, lidt rosiner, finthakket ingefær, kokosmel. Dryp med koldpresset solsikkeolie ell. hørfrøolie.
Den er lækrest lidt 'tør' og skal ikke sejle i dressing. Savner man lidt væde, er lidt æblejuice godt.
Salat 4 (japansk inspireret rødbedesalat)
Snittet hvidkål
Rå rødbede, groftrevet, eller allerhelst skåret i meget små tern (men det tager tid)
Ingefær og evt. peberrod i bittesmå tern, nærmest 1x1 mm. Her duer revet ikke.
Finthakket grønkål eller rucola og/eller persille - noget mørkegrønt skal der til. Evt. lidt fintsnittet porre.
Vendes med tamari, drysses med ristet sesamfrø.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar