fredag den 6. maj 2011

Fisk i karry/kokossauce - hurtig og børnevenlig

Når der skal fisk i ungerne, og man ikke er i humør til at panere og stege, er karrysauce én af favoritterne. Vi har to udgaver - en gul/grøn og en rød - som begge er meget hurtige og nemme at lave, endda med dåser, frost og ting fra lageret :-)

Den røde (til al slags kød)
25 g smør
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 stor spsk karry
1 dåse hakkede tomater
1 hønsebouillonterning
1 dåse kokosmælk

Løget svitses godt 5 minutter i smørret. Tilsæt hvidløg og svits 1 minut; tilsæt derefter karry og rør godt rundt et minuts tid. Tomater og bouillonterning hældes i gryden og det koger op. Saucen får en tur med stavblenderen, hvorefter kokosmælk tilsættes og saucen koges igennem.
Voilà, det er jo nemt. Kan bruges til alt slags kød over ris eller kartofler eller bulgur, eller den kan hældes over (evt. frosset, optøet) hvid fisk og sættes i ovnen 20 minutters tid v/180 grader.

Den gule (bedst til fisk)
Meget finthakket løg og lidt hvidløg svitses i kokosolie med et laurbærblad. Når løgene er klare, tilsættes chilipulver, lidt farin samt lidt tørret dild, kokosmælk og citronsaft.

Grønne bønner optøes i saucen. 1 pk. let optøede torskefileter 'pocheres' i saucen, og når de er næsten færdige, kommes frosne rejer og frosne ærter i og varmes igennem.
Server med ris og mangochutney.

1 kommentar: