tirsdag den 24. maj 2011

Karrysauce = universalmiddel til appetit?

2 tsk kokosolie
2 store gulerødder, i tynde stave
1 rød peberfrugt, i strimler
1 porre, i skiver
1 fed hvidløg, presset

1 lille dåse ananas i egen saft

2 tsk kokosolie
1 stort løg, meget finthakket
4-500 g hakket svinekød
1 spsk karry
2 spsk ketjap manis eller soya

1 dåse kokosmælk

Evt. lidt ærter

Tag en sauterpande. Svits gulerod, peberfrugt, porre og hvidløg i kokosolie ved middel varme i 5-7 minutter (må ikke blive brunt). Hæld væden fra ananasdåsen ved, lad det koge op et par minutter. Hæld det over i en skål.

I samme sauterepande: Svits kød og løg i kokosolie ved "lidt mere end middel varme", til det begynder at blive brunt. Karryen steges med et øjeblik, soya røres i, kokosmælken tilsættes, og retten bringes i kog. Hæld grøntsager med ananassaft tilbage i gryden og lad det hele simre ca. 20 minutter. Så tilsættes ananas skåret i passende stykker samt nogle frosne ærter for farvens skyld ; smag til med salt, peber, evt. chili, varm retten igennem og server med ris (helst basmati).

Så kan de børn få spist noget aftensmad!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar