tirsdag den 28. april 2009

Madplan uge 18

Vores madplan passer til "stor mixkasse" fra Aarstiderne.

Pandestegt laks med parmesan/grøntsagsris (bouillonkogte brune ris tilsat smørdampede gulerods- og porrestrimler, ærter og masser af friskrevet parmesan)

Spaghetti med kødsovs. Det bliver jo skovlet ned af store og små, så vi får det som regel hver uge - hver anden gang med fuldkornspasta. Jeg smugler rigtig meget grønt ned i det ved at hakke gulerødder, bladselleri, løg, evt. rodfrugter i foodprocessor - hakkes så fint, at det har samme samme "kornstørrelse" som kødet. Grøntblandingen svitses godt i olivenolie med laurbærblad o.l., indtil olien begynder at skille ud igen, hvorefter kødet puttes i, og man fortsætter som vanligt. Så opdager selv det mest grøntsagshadende barn ikke noget! Og det smager jo dejligt.

Fiskeburgere, samme udførelse som her. Måske nogle grovfritter til.

Langtidsstegte andelår med ovn-grovfritter og rødkåls/rosin-"tzatziki".

"Marokkansk" oksegryde - oksekød simret længe med løg, perleløg, gulerødder, abrikoser, 'varme' krydderier. Hertil perlebyg eller bulgur og denne rødkålssalat fra Aarstiderne. (Laver gryderet til 2 gange og fryser den ene ned).

Vegetardagen: noget med bønner (og lidt bacon til kødfreak'en); måske i denne her retning: http://www.bryant-terry.com/site/books/black-eyed-pea-fritters-with-hot-pepper-sauce/

Det blev ikke til noget med den vegetardag. De tørrede bønner var vist nok noget over sidste salgsdato (ups!), og end ikke mange timers kogning kunne gøre dem bløde. Jeg var rigtig sløj stadig og orkede ikke mere efter alt det kogning, så Hr. Olsen overtog madlavningen efter et raid i Netto. Junkfood af højeste karat: noget chicken nugget-lignende noget.
Det er mærkeligt med den slags mad. Olsen Junior er i teorien meget sundhedsbevidst og nægter at spise på McDonalds o.l. Jeg har brugt så meget tid på at lave god, sund, velafbalanceret, økologisk osv. mad og forsøgt at lære ham at værdsætte det - men efter én eneste bid af det mest unaturlige, ulækre kødprodukt i verden lyser han op og næsten råber: "Øjjjjjj det smager godt!!! DET HER skal vi ha' til min fødselsdag næste år!" Grrrrr...

- og så en dag hos venner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar