lørdag den 16. maj 2009

Madplan uge 21

Vi spiser 'stor mixkasse' fra Aarstiderne op og går så over til en ren frugtkasse. Har i en periode sammenholdt priserne med de øko grøntsager, vi kan finde i den lokale daglighandel - og det er altså billigere det andet. De grøntsager, vi typisk spiser nu, holder sig desuden ikke ret længe, så det er rart nok at kunne købe friske et par gange om ugen og ikke grave efter et par slatne porrer sidst på ugen. Når høsten går ind, og rodfrugterne kommer tilbage, går vi over til 'vintermode' med dogmekassen.

Lørdag: Kyllingeoverlår m/chilikrydderi, tomater- squash- rød peber-løg med granatæblesirup , cherrytomater til børnene, arabisk ris
Resten af risen spiste vi til frokost søndag som 'ruskomsnusk' med grøntsager, skinke, kyllingefond, sherry, soya, lidt stjerneanis. Mums.

Søndag: Blomkål, rødspættefilet, ærter, kartofler, crème fraîche sovs m/krydderurter
Det blev til "hjemmepanerede" rødspætter, ovnfritter med ketchup-crème fraîche-dressing, salat af appelsiner, blomkål, sorte oliven, forårsløg, chili,.

Mandag: Toast m/agurkesalat (det skal jo være nemt nogle gange)

Tirsdag: Tortillas m/nedfrosset mex-kødsauce, guacamole, salsa, agurk, tomat, cheddar...

Onsdag: Vegetardag!!! Pitabrød m/falafel, hummus, tzatiki, gulerodshalløj.

Torsdag (Kr. Himmelfartsdag): ??? En meget hurtig pastaret med bacon, skinke, tomat, ærter og lidt fløde.

Fredag: Hjemmelavet pizza.
Meget u-italiensk blev dejen slet ikke æltet, bare rørt sammen med en træske.
Jeg læste et sted for lang tid siden en teori om, at det slet ikke er det mekaniske i den lange æltetid, der gør forskellen - det er selve tiden, melet er i kontakt med vand. Hvis man bruger godt pizzamel, skulle det komme af sig selv.
Den ret klæge dej blev efter (lang) hævning fordelt ud på bagepladen med hænderne.
Resultatet: Overhovedet ingen forskel fra sidste gang, hvor Hr. Olsen ellers lagde alle kræfter i i 15 minutter!!!! Når der kommer olivenolie i dejen, bliver den "kortkrummet" alligevel. Så sku' pokker da stå der og ælte og ælte, selvom det selvfølgelig er en manddomsprøve, der ligesom mister betydning :)


Lørdag: Oksegryde m/rødvin fra uge 20; skal pyntes meget!
Den blev peppet op med bruning af kødet samt gennemkogning med flg. krydderier: muskat, allehånde, paprika, cayenne. Så smagte det faktisk OK. Safranrisen, som opskriften foreskriver, syntes jeg smagte gyseligt - jeg kan ikke li' safran uden "arabiske" krydderier og lidt sødt som fx. mandler. For at redde den og - måske - få børnene til at spise den, fik den noget karry, sherry, citronsaft, et nip muscovado, samt bouillonpulver. Med drys af persille og revet citronskal smagte det hele faktisk ganske godt. OG DET SYNTES UNGERNE OGSÅ!!! Jeg havde endda varmet frikadeller ved siden af, men de blev ikke rørt...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar