mandag den 25. maj 2009

Madplan uge 22

Søndag:
Stegt økologisk kæmpekylling. Oh, ja, det smager dejligt. Vi får det til en slags vennepris. Næsten 3 kg., men så er der også mad til os 4 til 3 dage, plus fond kogt på skroget. Engelske "roasties" til (skrællede kartofler, halveret på tværs, der ligger lang tid under kyllingen og så bliver brunet ekstra godt til sidst, mens kyllingen skæres ud).

Mandag:
"Irakisk" risret med kylling, rosiner, løg, mandler, safran, kardemomme, kanel, allehånde, peber, muskat, koriander, nellike.
Ret tør i det, så vi serverer en 'våd' grøn salat m noget tomat, agurk og ærter, mynte-koriander-persille-citron-summac-rødløg + en frugt.

Tirsdag:
Grovtærter med kylling - hytteost- dild - purløg. Asparges. Tomatsalat. Kartoffelkroketter, lad os prøve med skræl. Yoghurt.
Grovtærten blev superdejlig (men børnene ku' ikke li' den. De kan bare ikke lidt blandede ting - så skal det være helt atomiseret, ihvertfald). Den blev fyldt med kylling, hytteost, lidt fløde, revet parmesan, æg, maizena, ærter, bønner, muskat, grøntsagsbouillonpulver, løgpulver, citronsaft. En klat græsk yoghurt til, samt lidt snittede gnavegrøntsager.

Onsdag:
Spaghetti med kødsovs. Råkost blomkål-gulerod.
Resten af grovtærten til de voksne, serveret med tomat-peberfrugtsalsa, yoghurt med krydderurter (løvstikke, dild, persille) og crudités (blomål, agurk, gulerod).

Børnene fik frikadeller ("den gode opskrift" fra Tulip...) med pasta, og fri adgang til grøntsagsfadet. Yoghurtdip med citronsaft og -skal.

Torsdag:
Libanesisk linse-spinatsuppe (på skrog-afkog). Yoghurt, citronskal, pita, agurk, tomat. Hummus. Ha! Vegetarmad?? Kom forbi slagteren og købte nogle af hans kålpølser. De kom i ovnen med kartoffelbåde. Ketchup, sennep, pitabrød. Nem mad - og sikke da nogle dejlige pølser. Dem er der potentiale i til mange retter!

Fredag:
Spaghetti med kødsovs. Is fra hjemisbilen.

Lørdag:
Majstortillas (som vi prøver selv at lave) med oksefyld, chilibønner, majs, peberfrugter, salsa, yoghurt, cheddar, avocado/guacamole.

Søndag - pinse: Fisk?? Grillmad??
Grill blev det.
Det smukkeste vejr og svigerforældrene på besøg.
Vi grillede nakkekoteletter med citron/rosmarin/hvidløgsmarinade samt nogle "plasticpølser" impulskøbt i Fakta - 'Tapaspølser med bacon og svampe', og de var overraskende gode af sådan nogle industripølser at være.
Ny kartofler, crème fraîche-dip samt en opskrift på "sommerslaw" fra et slankehæfte i SøndagsBT... ja det hedder det jo overhovedet ikke mere... og vi er heller ikke på kur... men alle opskrifterne deri ser meget lækre ud.
Anyway, det er en lettere sommerudgave af coleslaw, med spidskål, gulerod og dampede asparges. Mmmm meget lækkert.

Mandag - 2. pinsedag: ???
Store dreng havde kammerat på besøg og ingen gad lave mad i varmen. Toast og gulerodssalat. Som de dog kan spise, sådan et par drenge på 8 år.
---
Snacks: Pizza-cheddar-skinkeboller (de blev overordentlig tunge, flade og klæge, men alle ku' li' dem! Grovmelet var vist lige groft nok); alm. grovboller m/kryd. og tørret frugt; ovnpandekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar