lørdag den 16. maj 2009

Ovnpandekager

Hele familien elsker pandekager, og vi er specielt glade for amerikanske pandekager til morgenmad. Men det er besværligt og tidkrævende at lave (stå ved komfuret i laaaang tid), og derfor bliver det ikke til så meget.
HVIS man ønsker at spise pandekager f.eks. en gang om ugen, skal der jo helst godt med fuldkornsmel og andet sundt i. Desværre øger det stegetiden noget, og så går der endnu længere tid. Nej, vi får ikke pandekager så tit.

Pludselig en dag faldt jeg over et gammelt Samvirke, hvori der var en opskrift på en svensk ovnpandekage (i elektronisk form her). Aha! Pandekager i ovn! Det blev afprøvet med vores opskrift på 'sundere' amerikanske pandekager, og minsandten om ikke det var et hit, og meget lækkert.

Ovnpandekage med 'sundere' mel
Til 4 personer; det grove mel og boghvedemelet mætter mere end almindeligt.
Ovnen tændes på 200 grader.

De tørre ingredienser blandes i en skål:
1/2 kop boghvedemel
1/2 kop stenkværnet øko hvedemel med kim
1/4 kop fuldkornshvedemel
3/4 kop alm. hvidt hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
4 spsk sukker

I en anden skål blandes de våde ingredienser:
2 æg
2 kopper kærnemælk
75 g smeltet smør

De våde ingredienser hældes ned til de tørre, og der røres om med en træske. Der skal være lidt klumper.

Pensl en stor bradepande med smeltet smør. Hæld dejen i. Bag ca. 15 minutter.
Skæres ud og serveres med yndlingstilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar